2020 a. Veebruar algab taas kursuste hooaeg!

2020 a. Veebruar algab taas kursuste hooaeg!

Laura Adamson remondib ja kujundab uut ja värsket stuudiot Noblessneri linnakus, et pakkuda inspireerivat ja loovat keskkonda kursuste ja töötubade läbiviimiseks. Kunstniku ja disainerina teab Laura väga hästi kui oluline on keskkond, milles õpime ja loome midagi uut ja arendavat kas Sinu enda või kogukonna jaoks. Jätkuvad populaarsed Moelõigete joonestamise kursused ja lisaks võimalus osaleda 1xnädalas põhjalikul õmbluskursusel kõigest 45€/kuus. Kogu protsessi võlu on see, et grupid on väikesed ja lähenemine kursuste läbiviija poolt individuaalne ja põhjalik.

Laura on rõivatehnoloogia ja praktilise rõivadisaini entusiast ning omab kogemust 12 aastat. Ta on osalenud mentorina ja rõivatehnoloogina Raplas, Tartus, Tallinnas ja Ida-Virumaal moe ja tekstiili taaskasutamise praktilistel seminaridel ja võistlustel meeskonna liikmena. Lisaks on ta aktiivne mentor ja rõivatehnoloog alustavatele ja juba edukalt toimetavatele Eesti rõivabrändidele, jagades teadmisi ja innustust tekstiili, toote disaini ja toote lõigete osas, viib kokku soovi korral usaldusväärsete kontaktidega. Kindlasti ei jää puutumata turunduse ja müügi psühholoogia.

Mida on vaja, et valmiks üks rõivatoode ja jõuaks meile, lõpptarbijale, selga?

Võtame näiteks maailmas enim kantava rõivatoote- T-särgi.

 1. Tooraine kasvatamine
 2. Materjal
 3. Disain
 4. Lõigete konstrueerimine
 5. Näidiste valmistamine
 6. Lõplike lõigete juurdelõikus
 7. Õmblemine
 8. Pakend
 9. Bränding
 10. Turundus
 11. Transport
 12. Logistika
 13. Müük
 14. Maksud

Kui otsustame ise oma kätega rõivalooming luua, jäävad vahele väga paljud protsessid loetelus. Selleks, et tuua oma idee ja visuaal soovitud rõivaesemest reaalsusesse ja seda Sinu oma käte läbi luues, vajame teatavaid oskusi. Võimalusi on selleks palju aga inimtüübid siiski erinevad.

On neid, kes vajavad meeskonnas tegutsemist ja seeläbi saavad ka oma ideedele ja loomingule innustust läbi innovaatilise ja positiivse õppeprotsessi. Siin soovitan osaleda disainerite poolt loodud töötubades ja pigem väiksemas grupis. Suhtlus on vahetu ja motiveeriv, puudub akadeemiline kuiv lähenemine.

Kui Sa oled pigem introvertne ja huvitatud ainult teatud algteadmistest ning tunned ennast mugavalt täpselt ette antud ülesandeid sooritades, soovitan osaleda riiklikus õppeprogrammis, kus individuaalne ja loominguline pool pigem tagaplaanil. Oluline, et leiaksid just selle Sulle parima keskkonna. Veebruarist algavatel kursustel ja töötubades jagan oma kogemusi nii disaini, kompositsiooni, materjali kasutuse ja tehnilise poole osas. Lisaks pakun ka 1:1 konsultatsiooni ja töötubasid. Võta julgelt ühendust ja loodetavasti kohtume juba mõnel algaval kursusel – olgu see siis 1:1 või väikesearvulises grupis.

Parimat ja loovate kohtumisteni,

Laura Adamson

p.s – pildil Adamson graafiline kunst ja rõivadisain

By | 2020-02-02T18:58:00+03:00 January 16th, 2020|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment